Vedetele de la Hollywood Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow au adus acuzații grave la adresa producătorului american Harvey Weinstein.

Potrivit „The New York Times”, Jolie a declarat că, în perioada când era foarte tânără, a avut „o experienţă neplăcută, de proastă comunicare” cu producătorul Weinstein. După această experienţă, actriţa a decis să nu mai lucreze cu el niciodată, avertizându-le şi pe alte actriţe de la Hollywood să nu colaboreze cu acest producător.

„Am avut o experiență neplăcută în tinerețe cu Harvey Weinstein și de aceea nu am mai lucrat niciodată cu el și i-am avertizat și pe alții”, a mărturisit Angelina Jolie.

La rândul său, Gwyneth Paltrow a colaborat cu producătorul Harvey Weinstein la realizarea filmului «Emma», 1996, când avea vârsta de 22 de ani. Înainte de începerea filmărilor, producătorul a invitat-o în camera sa de la hotel şi i-a făcut avansuri. Actriţa i-a respins avansurile, iar producătorul a început să o ameninţe, solicitându-i, totodată, să nu povestească nimic despre acest incident. „Eram un copil. Am avut un şoc”, a spus Paltrow, într-un interviu.

Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Asia Argento, Mira Sorvino, Rosanna Arquette sunt doar câteva dintre vedetele care îl acuză de hărţuire sexuală pe Harvey Weinstein. Compania The Weinstein Co a anunţat luni că l-a demis pe copreşedintele companiei Harvey Weinstein, după acuzaţiile de hărţuire sexuală. Potrivit presei, producătorul a avut opt procese în care a fost acuzat de hărţuire sexuală, de-a lungul a 30 de ani.