Sezonul estival a adus la Aeroportul Internaţional Timişoara o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă. Sezonul estival s-a închis oficial odată cu ultima cursă care a adus turiştii din Altalya pe Aeroportul din Timişoara.

De la Timişoara, au fost disponibile şase destinaţii de vacanţă (Antalya, Heraklion, Zakynthos, Santorini, Palma de Mallorca, Constanţa).

În total, 41.927 pasageri au călătorit în această vară cu zborurile de vacanţă, cu 20% mai mult faţă de anul precedent. Şi în acest an, Antalya a fost destinaţia estivală favorită, cu 20.115 pasageri, urmată de Creta – Heraklion (cu 9.284 pasageri) şi Constanţa (cu 4.738 pasageri).

În cursul acestei veri, în perioada mai-octombrie, de la Timişoara au decolat şi au aterizat 342 de aeronave spre cele şase destinaţii estivale, în creştere cu 28% faţă de anul trecut.

Conform statisticilor, cele mai aglomerate luni în care turiştii au plecat în vacanţă au fost iulie şi august, însă agenţiile de turism au organizat zboruri până la începutul lunii octombrie.

Una dintre noutăţile verii a fost transferal auto al pasagerului de la Oradea şi Arad la Aeroportul Timişoara şi retur.

Toamna aceasta aduce două noi curse operate de pe Aeropotul din Timişoara. Din 29 octombrie, va fi operată cursa zilnică spre Fankfurt-am-Main, iar din 30 octombrie, în zilele de luni şi vineri, cursa spre Tel Aviv.