Monique Dubbeldam, o fostă polițistă din Olanda a străbătut aproape 2.000 de kilometri, din Olanda, ajungând în România pe jos. Ea a făcut acest lucru pentru a le cere autorităților să îmbunătățească situația câinilor fără stăpân.

„Monique Dubbeldam a plecat din Utrecht, Olanda, în data de 26 august 2017, într-un marș de aproximativ 2017 de km, în speranța că efortul ei va ameliora situația câinilor fără stăpân din România. Fostă polițistă, Monique a fost extrem de impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din țara noastră și a vrut să facă ceva pentru a-i ajuta și pentru a sensibiliza autoritățile să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme. Scopul ei este acela de a strânge câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea”, se arată în comunicat.

Monique nu este singură în această călătorie. Ea este însoțită de două dintre cățelușele ei, Indy și Faye, adoptate din România și împreună cu care a traversat pe jos șapte țări din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România.

Ea se va întâlni în România cu cele mai implicate organizații din domeniul protecției animalelor de companie, care desfășoară programe de castrări și contribuie astfel la reducerea suferinței acestora, se mai arată în comunicat.