Muzeul Banatului Montan și Asociația Astronomică Pluto vă invită să descoperiți în perioada 9 – 14 octombrie 2017, spectacolul „Constelațiile în viziunea străbunilor, tălmăcite pe înțelesul copiilor”.

Participanții vor putea urmări în interiorul Planetariului mobil proiecții de înaltă rezoluție cu Sistemul Solar, dar și expuneri de constelații asociate legendelor romane sau grecești. Totodată, copiii vor avea ocazia să învețe despre unele dintre cele mai cunoscute constelații din tradiția românească, precum: Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Cloșca cu pui. În plus, Planetariul poate realiza simulări ale procesului de trecere de la zi la noapte.

Publicul este așteptat zilnic, în intervalul orar 09:00 – 18:00, pentru o serie de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 10 RON. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.

Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau resita@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.