Lactatele şi produsele de panificaţie intră în atenţia Asociaţiei Consumatorilor. După ce a anunţat că 40% din semipreparatele din carne vândute în România sunt neconforme, adica etichetele nu corespund cu realitatea, Asociaţia Consumatorilor – Infocons va supune analizelor de laborator şi produsele lactate şi de panificaţie.

Este pentru prima dată, în ultimii 27 de ani, când se va face o astfel de evaluare, pe o gamă atât de largă de produse.

Preşedintele Infocons, Sorin Mierlea, a explicat că deşi a transmis rezultatele către ANSVSA, Ministerul Agriculturii şi ANPC nu a primit nici un răspuns oficial.

El propune şi cateva măsuri care ar trebui luate în folosul consumatorului.

„Prelevarea produselor pentru analize să se facă la raft și să nu se mai facă din fluxul de producție cum se face din păcate acum, sau din depozit; pentru că unu la mână noi ca și consumatori cumpărăm de la raft, doi la mână identificarea problematicilor cu privire la ceea ce scrie pe etichetă versus ceea ce este în produs, și nu doar testarea pentru anumite tipuri de probleme care ar putea să apară, și trei la mână – introducerea falsului alimentar ca și caz penal și nu ca și contravenție pentru că o contravenție înseamnă o amendă, iar acea amendă este de cele mai multe ori simbolică raportată la volumul de vânzări și cifra de afaceri. Am solicitat să creez o comisie mixtă, un grup de lucru, și să se elaboreze o metodologie pentru a monitoriza și verifica – pe grupe de produse – produsele, ca să se vadă dacă sunt conforme cu ceea ce scrie pe etichetă”, a declarat Sorin Mierlea.

Preşedintele Infocons, Sorin Mierlea, a mai spus ca oamenii pot sesiza orice nereguli la numărul de telefon: 021. 9551.