Doar în orașe și municipii există cabinete școlare în județul Mureș și o bună parte dintre cele existente funcționează în condiții precare.

Nu sunt dotate corespunzător și nu au circuite funcționale.

Este ceea ce a descoperit Inspecția Sanitară de Stat Mureș ca urmare a unui control efectuat în ultimele două săptămâni în 28 de unități școlare care au cabinete școlare.

Deocamdată nu s-au aplicat sancțiuni ci doar termene de remediere, spune purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur:

”Cabinete medicale școlare sunt în zona urbană. Ca o concluzie a controlului, undeva la 25% dintre ele nu au autorizație sanitară de funcționare. Au probleme pe partea de circuite, trebuie să mai facă reparații, în aceste cabinete. Cam acestea sunt motivele. Li s-au dat termene de remediere și apoi se vor putea autoriza.”

De la începerea noului an școlar, Inspecția Sanitară de Stat Mureș a verificat condițiile igienico-sanitare din 120 de unități școlare din județul Mureș, dintr-un total de 640 de astfel de unități. Controalele vor continua.