Comisia de muncă din Senat a adoptat, miercuri, raport de admitere proiectului de lege pentru aprobarea OUG 46/2017  în forma adoptată de Guvern,  care prevede că instituţiile publice vor acorda angajaţilor vouchere de vacanţă, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, în valoare de 1450 de lei/salariat, în limita sumelor din buget alocate cu această destinaţie. Raportul a fost aprobat cu cinci voturi ”pentru” şi trei abţineri şi urmează să fie votat de plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Până la 1 decembrie 2018, valoarea voucherelor este de 1450 de lei, urmând ca după această dată instituţiile publice să acorde angajaţilor vouchere de vacanţă a căror valoare este echivalentul unui salariu de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, se arată în OUG.

Potrivit actului normativ, acceptarea voucherului de la alte persoane decât titularul reprezintă contravenție.

Actul normativ prevede că sunt interzise comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanță, diminuarea valorii nominale a acestora și vânzarea de către agențiile de turism la un preț mai mare a aceluiași pachet de servicii achiziționat cu vouchere de vacanță, față de cel achitat cu alte mijloace de plată.