Poiana Braşov şi masivul Postăvarul, care alcătuiesc cel mai mare domeniu schiabil din România, vor parcurge în perioada următoare etapele de pregătire pentru sezonul rece.

Vor fi lucări premergătoare debutului sezonului de schi, după cum a precizat Miklos Gantz, administratorul public al municipiului, care a spus că, pe 1 noiembrie va începe etapa de înzăpezire, în condiţii meteo favorabile, respectiv o temperatură de maxim minus patru grade:

”Pe data de 1 noiembrie domeniul schiabil va fi pregătit integral pentru începerea înzăpezirii. Sunt  lucrări care sunt premergătoare pornirii sezonului de schi, respectiv revizii, întrețineri, reparații probe, avize  și tot ceea ce trebuie.”

Domeniul schiabil ar putea deveni funcţional în primele zile ale lunii de decembrie, la fel ca anul trecut, dar în funcţie de condiţiile meteo. Până atunci, pentru ca totul să fie corespunzător, în zilele de 11 şi 12 octombrie, va fi derulat un execriţiu intitulat ,,salvare de la înălţime”, executat de Jandarmerie, ISU şi Poliţia Locală, care vor face o simulare a unei situaţii de urgenţă.

Dorin Dușa