Cei mai mulţi dintre şomerii sătmăreni preferă să încaseze lunar indemnizaţia de şomaj în loc să-şi caute un loc de muncă cu prilejul burselor organizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Cu acceptul conducerii AJOFM, ei se prezintă la bursele locurilor de muncă doar pentru ştamplia care le atestă continuitatea şomajului, iar din această cauză, numeroşi investitori nu reuşesc să facă noi angajări, în timp ce alţii, între care şi Draxlmaier, riscă să-şi înceteze activitatea. Semnalul de alarmă a fost tras de viceprimarul Adrian Albu, în cadrul unei conferinţe de presă:

Din cauza penuriei de personal, unii investitori renunţă să mai vină la Satu Mare, iar alţii nu reuşesc să-şi dezvolte afacerile. Avem în satu Mare investitori care ar dori să-şi mărească de patru ori numărul angajaţilor dar nu reuşesc deoarece şomerii nu vor să se angajeze. Situaţia cea mai gravă este înregistrată la Draxlmaier, cel mai mare investitor din Satu Mare care, nu doar că nu reuşeşte să anjajeze 700 de persoane, dar a pierdut anul trecut sute de angajaţi. (Adrian Albu, viceprimar)

Viceprimarul Adrian Albu a solicitat conducerii AJOFM să nu mai permită şomerilor să se prezinte la bursele locurilor de muncă doar pentru ştampilă, ci să-i încurajeze să se angajeze.

Stela Tudor