Castelul Bran anunţă organizarea primei ediţii a ‘Concursului naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi’.
Concursul este adresat tuturor celor care cred că au acest talent, de a crea lumi fantastice, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei care au atins pragul adolescenţei.
Tematica este la alegere, la fel ca şi genul literar. Jurizarea se va face pe trei secţiuni de vârstă: şcolar (până la 12 ani), adolescenţi ( 12-18 ani) şi seniori (peste 18 ani), se arată într-un comunicat de presă al Castelului Bran.
Nu pot participa la concurs lucrările care au fost declarate câştigătoare ale altor concursuri, cu tematică similară, sunt publicate sau fac obiectul unui contract de publicare viitoare.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 1 mai 2018, pe pagina de Facebook a Castelului Bran, la secţiunea ‘Concursul naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi’.
Textele vor fi trimise, până la data de 1 martie 2018, la adresa office@bran-castele.com, cu titlul ‘Pentru concursul naţional de literatură pentru copii şi adolescenţi’, precizează sursa citată.
Premiile vor fi înmânate câştigătorilor, în cadru festiv, la 1 iunie 2018, la Castelul Bran, de Ziua Internaţională a Copilului. Premiile se acordă pentru fiecare dintre cele trei secţiuni, toate textele selectate de juriu urmând să fie publicate într-un volum colectiv cu titlul ‘Castelul cu poveşti’. Cea mai apreciată creaţie literară va fi răsplătită cu Marele Premiu al Castelului Bran, în valoare de 1000 de euro.
Juriul este format din următoarele personalităţi: Doina Ruşti, scriitor, traducător, doctor în filologie; Florin Iaru, poet, prozator; Mirela Reţegan, creatoarea Zurli, ziarist, publicist, realizator tv, scriitoare şi realizatoare de spectacole pentru copii; Florentina Tănase, actriţă la Teatrul ‘Ţăndărică’ din Bucureşti; Anca Ivaşcu, redactor -şef al Editurii ‘Monitorul Oficial’ R.A.

Sursa: Agerpres