Factorii de decizie din zona Deltei Dunării se întânesc marți la o dezbatere publică cu privire la problemele din zona Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Temele discuțiilor sunt legate de turism, pescuit şi celelalte activităţi economice din acest areal dar şi despre modul în care putem proteja în mod real Delta Dunării prin intermediul locuitorilor săi.

La dezbatere au fost invitaţi locuitori ai deltei, agenţi economici și oficialităţi.

Unul dintre organizatori, Daniel Ilușcă, președintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării a spus că această dezbatere este o ocazie pentru ca locuitorii deltei să fie consultați cu privire la deciziile care urmează să îi afecteze.

„Sperăm noi să avem o dezbatere cu celelalte organisme și mă refer la Autoritatea Sanitar-Veterinară, cu operatorii din turism din Delta Dunării care întâmpină alt tip de probleme, cu Rezervația Biosferei Delta Dunării. Mă bucur de proiectul acesta de lege (n.r. proiectul Legii Turismului aflat în dezbatere publică) privind înființarea OMD-urilor (n.r. OMD – Organizații de Management al Destinației) care nu ar mai putea permite oricui, oricând, în orice fel să intervină asupra unor reglementări prin care, efectiv, să poată bloca turismul în Delta Dunării. Una dintre ele a fost proiectul actualei Rezervații a Biosferei Delta Dunării pe care dorea să-l modifice, propunând niște soluții în care noi, mai ales cei din inima Deltei Dunării, efectiv ne-ar fi scos în afara pieței“, a declarat Daniel Ilușcă.