Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, 3 octombrie, la ora 19,00 (ora României), şi se încheie pe 7 noiembrie, la ora 19,00, informează Ambasada SUA la Bucureşti.

Pentru a participa în programul din acest an, cei interesaţi trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare.
Acolo vor găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare numai pe pagina de internet E-DV.

Pentru participarea la programul Loteria Vizelor nu se percepe nicio taxă.

Participanţii la program trebuie să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019.
Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu.

Ambasada SUA adaugă că participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le reţină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înşişi, astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.

Participanţii trebuie să trimită o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care nu poartă ochelari.
Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

În total, 50.000 de participanţi vor fi selecţionaţi aleatoriu, iar începând cu 1 mai 2018 participanţii vor putea folosi numerele unice de confirmare pentru a verifica dacă au câştigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov.