Programul de vizitare al Cetății Deva din județul Hunedoara se modifică de la 1 octombrie. De duminică, turiștii vor avea acces în perimetrul monumentului istoric doar între orele 8:00 și 20:00, anunță Primăria Deva.

Telecabina care facilitează accesul turiștilor pe Dealul Cetății Deva va avea același program. Drept urmare, ultimele curse ale telecabinei sunt programate la 19:30 pentru urcare, respectiv 19:50 pentru coborâre. “Accesul pe Cetatea Deva se poate face şi pe jos, pe la Poarta numărul 1. Ultima intrare pe Poarta 1 va avea loc la ora 19:30. Poarta 1 se va închide la ora 20:00”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Duminică este programat un spectacol inedit, între orele 17:00 și 20:00, pe Platforma Artilerie Vest din incinta Cetăţii Deva. Vizitatorii sunt invitaţi la o reprezentaţie de dans şi muzică medievală susţinută de Ansamblul de dans ‘Renaissance’ Deva, care va fi urmată de un concert al trupei ‘Misztral’ din Ungaria.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Renascentist, organizat de Asociaţia Culturală Del-Erdelyert. Accesul la eveniment este liber.