În premieră, studenții și profesorii Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” participă la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2017-2018, organizată împreună de către cele trei instituții de învățământ superior de stat din Constanța, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța, în Piața Ovidiu.

Evenimentul este planificat luni, 2 octombrie, începând cu ora 11.00, și este dedicat memoriei poetului roman Publius Ovidius Naso, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 2000 de ani.

Șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Dr. Alexandru Mîrșu, va fi prezent la ceremonie pentru a le ura studenților și profesorilor Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, Universității “Ovidius” și Universității Maritime Constanța mult succes în noul an universitar și putere de muncă pentru atingerea performanțelor în formarea profesională a generațiilor viitoare de intelectuali.

Academia Navală “Mircea cel Bătrân” va împlini în luna noiembrie anul acesta 145 de ani de la înființare și este instituția de învățământ superior din Dobrogea cu cea mai lungă tradiție.