Peste 300 de mii de ghiozdane cu rechizite vor fi oferite de Ministerul Educatiei, unor elevi din clasele gimnaziale II-VIII. Anuntul a fost postat pe Facebook, de ministrul Liviu Pop.

Cererea de finantare depusa de Minister, la inceputul lunii septembrie, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 a fost aprobata.

Decizia permite achizitionarea de rechizite pentru prescolari, respectiv suplimentarea cu ghiozdane a pachetelor de rechizite ce se acorda elevilor din ciclul primar si gimnazial.

Vor primi ghiozdane cu rechizite, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, cursuri de zi, aflați în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Suma totală din POAD 2014-2020 destinată Ministerului Educației pentru finanțarea a diverse programe cu impact social este de 27.000.000 de euro, ceea ce presupune un buget mediu anual de 6.750.000 de euro pe durata întregului exercițiu financiar, cu posibilitatea redistribuirii sumelor în funcție de necesități.