Un inedit concert de ţiteră are loc, duminică, la Basilica Papală Maria Radna din judeţul Arad.

Concertul va fi susţinut de Orchestra de Ţiteră din Munchen-Pasing, din Germania, de un ansamblu de 16 instrumentişti sub conducerea lui Robert Popp. Pe lângă instrumentiştii de ţiteră, vor fi prezenţi violonişti, flautişti şi o soprană. Concertul este organizat de către Institutul Goethe din România şi deschide turneul pe care ansamblul îl efectuează în România. Concertul de la Basilica Papală Maria Radna începe la ora 11:15, iar intrarea este gratuită.

Artiştii vor mai cânta pe 2 octombrie la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi din Arad, iar în zilele de 3,4 şi 5 octombrie vor concerta la Timişoara. Turneul mai cuprinde recitaluri la Reşiţa, în zilele de 6 şi 7 octombrie, iar la Anina tot pe 7 octombrie.

Orchestra, care a fost înfiinţată în 1919, are numeroase apariţii la radio şi televiziune şi a efectat numeroae turnee turnee internaţionale. În plus, muzicienii au câştigat de cinci ori locul I la concursul de orchestre din Germania.

De origine foarte veche (fiind intrebuinţată de Eschil la spectacolele tragice din Grecia Antică), ţitera este astăzi populară în Europa, Asia şi Africa.