Cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada au descoperit că activitatea fizică prelungeşte speranţa de viaţă. Persoanele care practică cel puţin 150 de minute de sport pe săptămână sunt mult mai sănătoase, au o sperantă de viaţă mai lungă şi factori de risc pentru bolile cardiovasculare reduşi. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista „Vox”.

Oamenii de ştiinţă canadieni mai menţionează că orice activitate fizică este binevenită şi are efecte favorabile asupra inimii, astfel că nu este necesar să pierdem bani pe abonamente scumpe la un club sportiv.

„Nu aş dori să se creeze o impresie greşită, potrivit căreia nu ar mai trebui să cheltuim bani pe abonamente scumpe la sălile de sport”, susţine cercetătorul Scott Lear, autorul acestui studiu şi profesor la Facultatea de studii medicale.

„Rezultatele studiilor noastre au demonstrat că şi activităţile casnice, desfăşurate în propria gospodărie, dar şi mersul pe jos sunt extrem de favorabile pentru reducerea riscului de îmbolnăvire a sistemului cardiovascular şi în prevenirea morţii premature”, a mai adăugat cercetătorul canadian Scott Lear.

„Chiar şi curăţenia făcută în casă şi jumătate de oră de plimbare în jurul prânzului pot preveni moartea prematură şi instalarea bolilor cronice”, a mai spus Scott Lear.

Potrivit cercetătorilor canadieni, două ore şi jumătate de sport pe săptămână reduc cu 28% riscul de moarte prematură, cu 20% riscul de a avea o boală de inimă, iar pe cel de cancer cu aproape 15%.