Capitala franceză sărbătoreşte vizitatorul cu numărul 300 de milioane la turnul Eiffel de la deschiderea sa, în 1889, relatează vineri DPA.

Pentru a marca acest moment, 1.500 de vizitatori au primit permisiunea de a intra gratuit joi seară la primul nivel al turnului, a anunţat primăria din Paris într-un comunicat.

Potrivit France TV Info, turnul Eiffel a fost animat cu concerte între orele 18 şi 23, datorită parteneriatului său cu Conservatorul regional al Parisului. În acelaşi timp, între orele 20 şi 23, un DJ a mixat la primul etaj al monumentului.

De asemenea, un spectacol de lumini creat special pentru eveniment a avut loc începând cu 19.30 şi până la miezul nopţii la fiecare 30 de minute.

Structura din fier forjat veche de 128 de ani care a fost proiectată de inginerul Gustave Eiffel pentru expoziţia universală din 1889 a avut anul trecut şase milioane de vizitatori.

După atacurile teroriste din capitala franceză, la baza turnului a fost ridicat un ecran de protecţie antiglonţ pentru a-i proteja pe turiştii care aşteaptă să intre în turnul Eiffel.

Franţa se află în stare de urgenţă din noiembrie 2015, când extremişti afiliaţi Stat Islamic au ucis 130 de persoane într-o serie de atacuri coordonate la sala de concerte Bataclan şi asupra unor baruri şi cafenele din Paris.

(Agerpres/FOTO arhivă all4desktop.com)