Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța anunță ridicarea restricțiilor impuse de apariția cazurilor de infecție cu virusul West-Nile în județul Constanța începând cu data de 28.09.2017, ca urmare a asigurării testării donărilor de către Institutul Național de Hematologie Transfuzională București, de la data menționată.

În acest context, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine reînnoiește apelul către cetățenii care vor să doneze sânge. Ei o pot face mergând la sediul CRTS Constanța (în incinta SCJU Constanța), str. Nicolae Iorga nr.85, de luni până vineri între orele 07.30-13.00.

Centrul de Transfuzii anunță și un program special pentru persoanele care nu pot ajunge în intervalul mai sus menționat, dar care doresc să ajute prin donare de sânge.

În fiecare ULTIMA SÂMBĂTĂ DIN LUNĂ (cu excepția lunii decembrie ) donatorii pot merge la sediul CRTS între orele 09.00-13.00.
Septembrie: 30.09.2017 Octombrie: 28.10.2017
Noiembrie: 25.11.2017 Decembrie: 16.12.2017

Acțiuni de donare de sânge în județ:
– 07.10.2017 Negru Vodă, la Clubul Pensionarilor

În luna octombrie vor mai fi acțiuni organizate în județ, anunță conducerea CRTS. Acțiunile vor fi mediatizate inclusiv pe pagina de Facebook a Centrului: http://facebook.com/crtscta

„Recomandăm populației să respecte în continuare măsurile generale de protecție față de înțepăturile de țânțari:
a) evitarea expunerii la mușcăturile de țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte adecvată (pantaloni lungi, bluze cu mânecă lungă)
b) utilizarea substanțelor chimice specifice omorârii sau înlăturării țânțarilor din jurul locuințelor;
c) asigurarea ferestrelor și ușilor cu plase împotriva țânțarilor;
d) evitarea pescuitului în perioada carantinei instituite ca urmare a apariției unui focar de infecție în zona de alertă;“,