O mică explozie, aparent cauzată de un încărcător de telefon mobil defect, a provocat panică marţi într-o staţie de metrou din Londra, evacuată în urma acestui incident, transmite agenţia DPA.

Poliţia şi pompierii au anunţat că pasagerii unei garnituri de metrou au fost evacuaţi în staţia Tower Hill, în estul capitalei britanice. Potrivit presei, mai multe persoane au fost rănite în îmbulzeala creată.

Însă Poliţia Transporturilor britanică a precizat ulterior că incidentul ‘nu este suspect’, menţionând că focul ‘a fost provocat probabil de supraîncălzirea unui încărcător de telefon’. La rândul lor, pompierii au precizat că nu au găsit un incendiu la faţa locului.

Pe data de 15 septembrie, un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP a fost detonat în staţia de metrou Parsons Green din Londra. În urma atacului 30 de pasageri au suferit arsuri şi leziuni provocate de busculada de după explozie.

Poliţia britanică a anunţat vineri punerea sub acuzare a unui tânăr în vârstă de 18 ani, Ahmed Hassan, rezident în Marea Britanie şi presupus autor al acelui atac terorist. (Agerpres/ FOTO arhiva news.ro)