Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că PSD are deplina legalitate să decidă înlocuirea sa din funcţie.

Întrebat cum comentează declaraţiile recente ale unor persoane din PSD care cer înlocuirea sa din funcţia de ministru, Toader a răspuns: ‘Când la momentul de debut al investirii mele, când mi s-a propus să preiau Ministerul Justiţiei, dânşii au decis şi astăzi, în mod firesc, potrivit competenţelor, dânşii au deplina abilitare legală să decidă remanierea mea ca ministru al Justiţiei. Pentru că nu or să mă întrebe pe mine: ‘Domnule ministru, vreţi să vă remaniem sau nu?’ ‘.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat, luni, că va solicita în Comitetul Executiv Naţional al partidului revocarea din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Codrin Ştefănescu s-a arătat nemulţumit de lipsa de reacţie a ministrului Justiţiei faţă de ‘abuzurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie’.

‘Nu o să pot propune, de exemplu, aici, la BPN, dar la CEx-ul de săptămâna aceasta, de la sfârşit, de la Suceviţa, cu siguranţă eu voi propune revocarea ministrului. (…) Am spus-o clar. Este prea de tot ce se întâmplă şi avem un ministru care nu intervine cu nimic din punct de vedere legal’, a afirmat Codrin Ştefănescu.