A început demolarea locurilor de joacă din Constanța. Este vorba despre o parte dintre locurile destinate copiilor, mai exact până în prezent fiind distruse componentele din câteva parcuri din cartierele Tomis III și Tomis Nord.

Rareș Iordache, directorul Direcției Servicii Publice din Primăria Constanța, susține că sunt demolate elementele vechi și dezafectate din parcuri urmând să se achiziționeze și monteze altele noi.

„Este o acțiune de dezafectare a elementelor vechi. Cele mai multe sunt montate de dinainte de 2001 și le dezafectăm pregătind terenul pentru locurile noi și amplasamentele noi care se vor monta conform proiectului, autorizațiilor obținute. Toate acestea vor începe în momentul în care se vor definitiva procedurile de achiziție. (…) Acestea sunt amplasate (cele care vor fi dezafectate,n.r.) în toate zonele orașului. Noi am început acum în partea de nord, în Tomis Nord. Astăzi a fost dezafectat pe Dispensarului, lângă spălătorie, mâine dimineață începem cu cel de pe Ștefăniță Vodă colț cu Tulcei și continuăm până când vom dezafecta toate elementele vechi”, a declarat pentru Radio Constanța Rareș Iordache.

Vă reamintim că reprezentanții OPC Constanța au realizat controale în locurile de joacă unde au descoperit o mulțime de nereguli.

Însă, directorul Direcției Servicii Publice din Primăria Constanța, susține că această acțiune de demolare a elementelor vechi și dezafectate din parcurile de joacă nu are legătură cu sesizările celor de la Protecția Consumatorilor.

„Acțiunea nu este legată de controlul celor de la Protecția Consumatorilor. În luna august am avut 3 loturi către consultare și către achiziție: unul pentru reparații mobilier urban, altul pentru reparații generale și renovare. În momentul de față suntem în procedură avansată de achiziție, în sensul că s-au depus oferte pentru reparații la bănci și alte elemente stradale. Toate aceste lucruri s-au făcut din dispoziția domnului primar Făgădău pentru a curăța aceste locuri de joacă și a le pregăti pentru viitorul proiect. Proiectul de reabilitare a locurilorde joacă a început. Avem proiectare și studiu făcut pentru 66 de locații. Din aceste 66 de locații, la 38 avem emise autorizațiile de construcții și depuse la Direcția de Achizții Publice, mergând până la procedura de publicare în SEAP și se face prin licitație publică. Pentru restul, terenurile sunt într-o oarecare măsură, în litigiu, au o situație neclară”, a mai declarat pentru Radio Constanța Rareș Iordache, directorul Direcției Servicii Publice din Primăria Constanța.