Primăria municipiului Turda doreşte ca localitatea să fie prima din România în care transportul public să se realizeze exclusiv cu autobuze electrice.

Iniţiativa se regăseşte în planul de mobilitate urbană, pe care administraţia l-a depus pentru obţinerea de fonduri europene.
Prin acest proiect sunt solicitate 31 de milioane de euro, din care vor fi achiziţionate autobuzele electrice ale societăţii de transport pe care municipalitatea a înfiinţat-o.

Primarul Cristian Matei:

Planul de mobilitate urbană este un proiect multianual, este vorba de patru coridoare urbane, proiectul este în valoare de 31 de milioane de euro, sumă care se va derula până în anul 2023 și va presupune achiziția a 22 de autobuze electrice și, în plus, planul de asftaltare pe toate arterele rutiere pe care circulă mijloacele de transport, cu alveole, cu stații de mașină, cu piste de biciclete. (Cristian Matei, primarul municipiului Turda)

Proiectul pe care municipiul Turda îl are prevede şi achiziţia unor autobuze cu motoare clasice. Acestea vor fi însă păstrate că rezerve sau vor fi folosite pe rute mai lungi, care presupun ieşirea mijloacelor de transport din municipiu.