Aproape 200 de locuitori ai unei zone rezidențiale de lux de la periferia orașului Lille (nordul Franței) au fost evacuați aseară după descoperirea a cinci butelii cu gaz într-o mașină, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliției care a respins imediat posibilitatea unui atentat, scrie AFP.

„Sunt șanse foarte mari să fie ceva banal”, a precizat sursa citată.

Alerta a fost dată de un riveran în jurul orelor 22:30 (20.30 GMT). Serviciile de pirotehniști se aflau la fața locului, la Lambersart, la periferia orașului Lille, pentru „o acțiune preventivă”.

La sfârșitul lui august, un concert a fost anulat în ultimul moment la Rotterdam după un avertisment din partea poliției spaniole. Șoferul unei camionete transportând mai multe butelii cu gaz în vecinătatea sălii de spectacole a fost arestat și, ulterior, eliberat.

În iunie, o vastă operațiune de deminare a fost declanșată după descoperirea, în comuna Chasse-sur Rhone, la vreo 30 de kilometri de Lyon (centru-est), a unui vehicul cu mai multe butelii cu butan ascunse sub o prelată. În cele din urmă, s-a stabilit că proprietarul mașinii îl fura pe angajator, o societate de transport de mărfuri, printre care butelii cu gaz.