Prima Tabără de Scolioză din România a câștigat Premiul Publicului la categoria ”Inovație în sprijinul pacienților”. Premiul a fost acordat în cadrul ceremoniei desfășurate la Teatrul Național din București, organizată de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, manifestare la care a fost prezent conf. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății.
Pentru prima dată în România, tinerii cu scolioză au participat la o Tabără de Scolioză, inițiată de OrtoProfil România, care a urmărit mai multe obiective.

Csatlós Orsolya, coordonator Relații Publice în cadrul companiei:

”Pe lângă terapia specifică au avut ocazia să învețe cum să trăiască într-o relație de prietenie cu corsetul, să primească mai multe informații despre problemele lor de sănătate și să participe la un grup de suport, moderat de către un psihoterapeut. Dorim, puțin, să învigă această teamă, ce are legătură cu ieșirea corsetelor în public. Să le poarte și în public, deoarece nu este recomandat să poarte doar corsetul, ci este indicat să facă și sport cu el. Astfel, am creat și o serie de evenimente sportive încadrul taberei și, din acest motiv, putem să numim această tabără ca o tabără de scolioză multidisciplinară.”

Prima ediție a taberei ”ScoliCamp” s-a desfășurat în perioada 7-12 august 2016, la Tîrgu-Mureș, aceasta fiind urmată de o a doua sesiune între 7-12 august, anul acesta.

Virgil Natea