În fiecare iarnă, la Sulina, problema încălzirii revine în actualitate.

Oamenii se plâng de prețul ridicat al lemnelor în care este înclus și tariful de transport pe Dunăre.

Primarul localității, Nicolae Răduș, spune că localnicii din Deltă ajung să plătească dublu pentru un metru cub de lemne.

În plus, calitatea acestora este scăzută, pentru că din zona orașului Tulcea, nu pot fi aduse decât buturugi din plop și salcie, a declarat edilul șef pentru Radio Constanța.

Nicolae Rădus: Problema încălzirii la Sulina este foarte mare, sprijin nu este mai deloc, mă refer la Consiliul Județean sau Guvern. Fiind o zonă izolată, fiind o zonă cuprinsă în Rezervația Biosferei Delta Dunării, unde nu pot fi tăieri de copaci de pe malul Dunării, de pe malul canalelor, vreau să vă spun că lemnele care sunt folosite la Sulina sunt lemnele de plop și lemnele de salcie. Se aduc în special din zona Tulcei, iar oamenii deja își cumpără lemne, parcă vine iarna cea mai grea de pe lume. Am avea nevoie de un sprijin, să fie un preț cât de cât rezonabil, vorbim acum de 140 de lei metrul ster la plop și 150 de lei metrul ster la salcie. Este un preț mare dacă ne gândim și la puterea calorică a lemnului. Plopul este ultima speță de lemn de foc. Lemnele vin pe gabare, apațin firmelor private. Ar fi nevoie să existe un transport de lemne subvenționat de stat, pentru transportul este foarte scump, îngroașă facturile, aproape le dublează.

Primarul Nicolae Răduș a menționat că persoanele cu venituri mici din Sulina, beneficiază de la stat de un ajutorul minim pentru încălzire, între 30 și 50 de lei lunar.