Miile de copaci care au fost puşi la pământ de furtuna din Timişoara, din 17 septembrie, vor fi scoşi la licitaţie de Primărie. Banii încasați în urma licitației vor fi folosiți pentru achiziționarea de puieţi ce vor fi plantaţi în locul celor distruşi, a anunțat primarul Nicolae Robu.

“În Timişoara, au fost puşi la pământ de furtună aproape 3.500 de copaci. Fiecare copac este tăiat cu drujbele şi buştenii sunt depozitaţi. O cotă parte se va distribui cazurilor sociale ale Primăriei, care se încălzesc cu lemne, dar cea mai mare parte se va scoate la licitaţie. Din banii obţinuţi vom cumpăra puieţi pentru replantare”, a declarat primarul Robu.

Edilul a precizat faptul că furtuna a avut ‘trasee foarte ciudate’, pe suprafeţe scurte, în Timişoara, formând vârtejuri neaşteptate de forţe diferite. “Au fost copaci doborâţi care, acum, la tăiere, se dovedesc a fi sănătoşi în interior, iar lângă ei au rămas în picioare arbori bătrâni, aparent mult mai vulnerabili”, a mai spus primarul Timișoarei.