Timișoara va marca, anul acesta, momentul eliberării de sub dominație otomană printr-un eveniment de alergare cu rezonanță istorică.

Asociația Club Sportiv Alergotura organizează Timișoara City Marathon, o cursă cu proba de maraton de 42,2 kilometri. Tema acestei ediții este Descălecatul lui Eugeniu de Savoya în cetatea Timişoarei, iar ineditul evenimentului constă în faptul că proba va începe în apropiere de Otelec, se va derula pe pista de biciclete de pe malului canalului Bega.

Lotul de 42 de alergători va veni spre Timişoara şi va traversa o parte din zona istorică, iar linia de finiş va fi în interiorul vechii cetăţi, în Piaţa Libertăţii. Şi celelalte curse au nume inspirate de unul dintre cele mai importante momente istorice ale oraşului, traseele acestora fiind în oraș. Vor fi organizate: Maratonul Cavalerii Cetăţii, 42.2 km, cursă rezervată pentru doar 42 de persoane; Poştalionul Cetăţii, probă maraton ştafetă, 4 X 10.5 km; Semimaratonul Eugeniu de Savoya, 21 km; Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă, 2 X 10.5 km; Poarta Forforosa, probă individuală de 10.5 km; Batalionul Banat, probă individuală de 5.5 km.

Organizatorii intenționează să îmbine sportul cu elemente de cultură și de identitate ale Timișoarei.

Evenimentul are loc în 29 octombrie și va reuni alergători din țară dar și din euroregiune (Ungaria și Serbia). Înscrierile încep în 30 septembrie cu prețuri Happy Weekend și vor dura două săptămâni. Detaliile despre eveniment vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului Timişoara City Marathon.