Guvernatorul ARBDD a retras propunerile privind noile reguli de circulaţie a navelor în Delta Dunării.

Acesta voia să impună limite în ceea ce priveşte puterea motorului ambarcaţiunilor, în zonele cu limite de viteze.

Propunerea a atras numeroase critici din partea agenţilor economici şi a pescarilor.

Acum, proiectul a fost retras de pe site-ul ARBDD, iar pe 3 octombrie, în cadrul unei dezbateri publice, acesta va fi discutat din nou.

Guvernatorul Mălin Muşatescu a declarat pentru Radio Constanţa că nu renunţă la proiectele menite să protejeze Delta.

El a precizat că săptămâna viitoare va avea întâlniri cu cei de la Autoritatea Navală şi de la Poliţia Rutieră pentru a aplica în Deltă, un sistem similar radarelor de pe şosele, pentru a putea monitoriza viteza ambarcaţiunilor.

„Alternativa nu este decât una singură: de a monitoriza bărcile așa cum sunt monitorizate mașinile pe șosele. Este puțin mai dificil. Săptămâna viitoare voi avea întâlniri cu cei de la Autoritatea Navală Română și cu cei de la Poliția Rutieră din Tulcea și voi discuta cu ei pentru a vedea exact cum putem să punem în acțiune un corp de control care să monitorizeze traficul de bărci, vitezele cu care bărcile circulă în Deltă. Vreau să le spun tuturor celor care iubesc Delta și care încă speră că Delta va putea fi văzută așa cum este ea și de generațiile viitoare, că vom face tot ce ne stă în putință pentru a o proteja”, a declarat pentru Radio Constanța guvernatorul Mălin Muşatescu.