40% dintre produsele semipreparate din carne puse în vânzare pe piaţa din România sunt false, susţine Asociaţia Consumatorilor – Infocons, care a trimis o informare în acest sens premierului şi autorităţilor competente din domeniu.

Preşedintele asociaţiei, Sorin Mierlea, spune că situaţia a apărut pentru că legislaţia în acest moment ar fi prea permisivă:

Poate ne susţineţi şi dvs. în demersul pe care îl avem la Ministerul Justiţiei şi în cadrul Parlamentului României de introducere a falsului alimentar, să nu mai fie doar o amendă contravenţională de 1.000 – 2.000 de euro, pe care poţi să o bugetezi în planul de business când vinzi un produs pe piaţa din România, ci să fie sancţionată ca şi caracter penal. În acel moment cred că, indiferent de patron, nu îşi mai bugetează libertatea şi se gândeşte de două ori înainte de a face o astfel de măgărie, că ar putea să fie un pas înainte.

Sorin Mierlea a mai precizat  că analizele la semipreparatele din carne au fost făcute inclusiv la laboratoare din cadrul ANSVSA, iar în urma acestora a reieşit o diferenţă de compoziţie faţă de cea menţionată pe etichetă.

De asemenea vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, Traian Constantin Petcu, a declarat că deja s-a constituit un grup de lucru pe această temă.