Aleşii judeţeni ai Sucevei au votat favorabil într-o şedinţă extraordinară a deliberativului, darea în folosinţă gratuită către ANL a unui teren pentru construirea de locuinţe de serviciu pentru medici.

Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că este vorba despre o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi pentru realizarea unui ansamblu de locuinţe cu 30 de apartamente pentru medici, iar administraţia judeţeană va asigura finanţarea pentru utilităţile necesare investiţiei. Darea în folosinţă gratuită a terenului respectiv, în zona Spitalului Vechi din municipiul reşedinţă de judeţ, către ANL se va realiza pe o perioadă limitată.

Conform lui Flutur, o astfel de investiţie se impune la Suceava în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţă se dezvoltă şi se extinde, iar necesarul de personal medical creşte.

”Socotesc că e binevenită această investiţie în incinta Spitalului Vechi din Suceava. Ne gândim la o dezvoltare pe termen lung. E important să avem o motivare pentru medicii tineri şi Suceava va deveni mai atractivă. Este un pas important pentru atragerea de personal medical la spitalul judeţean”, a spus preşedintele CJ Suceava.  (Agerpres/ FOTO newsbucovina.ro)