Judeţul Timiş va primi 2,24 milioane de lei din fondurile de urgenţă ale Guvernul României. Suma este cu mult mai mică faţă de cea solicitată de autorităţile locale, dar şi comparativ cu alte judeţe.

Suma va fi împărţită astfel: judeţul Maramureş – 9,468 milioane lei; judeţul Bihor – 8,728 milioane lei; judeţul Arad – 4,946 milioane lei; judeţul Timiş – 2,24 milioane lei; judeţul Sălaj – 1,634 milioane lei; judeţul Cluj – 1,384 milioane lei; judeţul Bistriţa-Năsăud – 1,055 milioane lei; judeţul Hunedoara – 218.000 lei; judeţul Caraş-Severin – 137.000 lei; judeţul Alba – 6.000 lei.

Pentru obiectivele Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Timiş va mai fi alocată suma de 1,1 milioane de lei, 188.000 de lei pentru judeţul Arad şi doar 4.500 lei pentru cele din judeţul Hunedoara. Executivul precizează că banii alocaţi Ministerului Afacerilor Interne vor fi utilizaţi pentru înlăturarea daunelor produse unor posturi de poliţie, sedii ale inspectoratelor de poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă, ale jandarmeriei, secţii de poliţie, de pompieri, alte imobile şi mijloace tehnice aflate în administrarea acestora.

Încă 170.000 de lei alocaţi suplimentar de Ministerul Sănătăţii pentru repararea acoperişului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Timişul este singurul judeţ din vestul ţării care nu primeşte niciun ban din fondurile alocate suplimentar pentru lucrările de reparaţii şi refacere a unor lăcaşuri de cult.

În total, Guvernul a alocat peste 36 de milioane lei pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de furtuni. Banii se alocă din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

Prefectul de Timiş, Eva Andreaş, a declarat pentru Radio Timişoara că până la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vor fi finaliyate toate evaluările pagubelor provocate de furtună la şcolile din Timiş, lăcaşe de cult şi la clădiri ale instituţiilor publice. „Judeţul Timiş a fost cel mai grav afectat de furtuna din data de 17 septembrie. Noi am reuşit, până în momentul de faţă, să facem evaluarea doar la şcolile din Timişoara, la cele două spitale, respectiv Spitalul de la Lugoj şi la Spitalul de Boli Cardiovasvculare din Timişoara precum şi la clădirile MAI. Este singurul material pe care l-am trimis la Guvern. Urmează ca, până la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, să terminăm toate evaluările în ceea ce priveşte şcolile din judeţul Timiş, lăcaşele de cult şi celelalte clădiri ale instituţiilor publice, urmând ca acestea să fie integrate între hotărâre de Guvern pentru săptămâna viitoare”, a precizat Eva Andreaş.