Tiberiu Ceia, artistul care a dat viaţă acestui cântec, face parte din generaţia de aur a folclorului românesc. Activitatea sa artistică, de peste 50 de ani, a fost apreciată prin cele mai înalte distincţii. Prin anii ’70, la puţin timp după consacrarea sa prin emisiunea-concurs de mare anvergură a vremii „Dialog la distanţă Iaşi – Timişoara”, a lansat acest cântec. Îl ştia din copilărie de la părinţii săi, dar într-o altă variantă. I-a dat forma pe care o cunoaştem şi a început să-l includă în spectacole. Reacţia publicului a fost uimitoare, iar această reacţie se păstrează şi în zilele noastre.

„În cântecul popular trebuie să fii sincer, să fii actual prin tensiunea pe care o împrumuţi melodiei şi versului. Cântecul trebuie să fie o oglindă purtată de-a lungul unui drum… adevărata muzică este graiul sufletului şi vorbeşte de la inimă la inimă”, ne mărturisea Tiberiu Ceia într-o emisiune aniversară. O fi acesta secretul succesului său?

„Frumoasă vecina noastră” a devenit şi titlul unul CD care se alătură discurilor electrecord single sau LP, înregistrărilor radio ce însumează peste 150 de piese (doine şi cântece de joc, romanţe şi cântece patriotice) în repertoriul lui Tiberiu Ceia.

Citește continuarea pe siteul proiectului eualegromania.ro >>