Zeci de elevi de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ au protestat în faţa instituţiei de învăţămânţ cerând demisia directorului şi schimbarea orarului.

Ei spun că încheierea cursurilor la ora 20.00 îi pune în dificultate pe cei care care locuiesc în afara oraşului, pentru că nu pot face naveta înapoi acasă.

În replică, Isabela Marcu, directorul unităţii de învăţământ, a declarat la Radio Constanţa următoarele:

„În situația în care trebuie să îl schimbi (n.r. – orarul), trebuie să argumentezi. Eu l-am lăsat, pentru că și la liceele Mircea cel Bătrân, G. Călinescu, Decebal – fiul meu a învățat la Călinescu și la Decebal și, la fel, a învățat până la orele 20:00 când era clasa a IX-a și a X-a, de la orele 14:00 la 20:00, iar de dimineață, de la orele 08:00, la orele 14:00“, justifică directorul Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“, Iasbela Marcu.

Situaţia a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar.

Şeful ISJ, Petrică Miu, ne-a spus că orarul trebuie schimbat şi că vor continua demersurile pentru demiterea directorului liceului:

„Orarul copiilor trebuie – mai ales că la Madgearu sunt foarte mulți copii navetiști – aranjat în așa fel încât să aibă posibilitatea de a ajunge în stațiile de unde pleacă microbuzele seara. Ori să termine la ora 20:00, când majoritatea sau toate microbuzele care pleacă spre județ pleacă la 19:30, vă dați seama că este o chestiune destul de gravă și îngrijorătoare și pentru copii și pentru părinți“, a subliniat inspectorul general al ISJ Constanța, Petrică Miu.