Liderul PSD, Liviu Dragnea, dă asigurări că salariile nu vor scădea după trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.  El face apel la liderii sindicali să fie responsabili.

„Trebuie să ne lămurim, dacă liderii de sindicat sunt preocupaţi de stabilitatea locurilor de muncă, de creşterea veniturilor în mod constant a celor pe care-i reprezintă sau dacă sunt preocupaţi de jocuri politice sau folosesc orice prilej pentru a-l folosi în campania electorală internă din rândul sindicatelor. Eu fac un apel la responsabilitate celor care pot avea responsabilitate în această perioadă. Nu există niciun fel de risc ca salariile să scadă, absolut niciunul şi ei ştiu lucrul ăsta pentru că au participat la toate discuţiile, cu calcule pe masă”, a declarat liderul PSD.

Premierul Mihai Tudose discută la Palatul Victoria cu reprezentanţii sindicatelor despre salariul profesorilor şi despre intenţia Guvernului de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

La întâlnire participă şi ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu şi cel al Finantelor, Ionut Misa. Din partea sindicatelor participă Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ.