Mai multe percheziții au avut loc la locuințele unor persoane suspectate de trafic cu etnobotanice. Descinderile au avut loc la locuinţele unor suspecţi din județele Arad şi Timiş.

Un număr de 40 de persoane au fost ridicate şi conduse, miercuri, la sediul DIICOT Timişoara, fiind suspectate că au vândut etnobotanice unor minori, a confirmat procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Alex Florenţa. Este vorba despre o reţea organizată care acţiona în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

Conform anchetatorilor, primul grup s-a constituit a acţionat cu precădere în zonele str. Dunărea, Calea Bogdăneştilor – Poarta Verde, Zona Gării, din municipiul Timişoara, precum şi în oraşele Caransebeş şi Jimbolia.  Cel de-al doilea grup s-a constituit în jurul unui altui alt suspect şi a acţionat cu precădere în zonele str. Dunărea, Calea Bogdăneştilor – ‘poarta Verde’, Zona Gării. Cel de-al treilea grup a acţionat cu precădere în Zona Gării, din Timişoara.

Etnobotanicele erau aduse din străinătate şi distribuite pe piaţa stupefiantelor din Timişoara, inclusiv unor adolescenţi care au ajuns ulterior la spital, au declarat sursele citate.