Acesta are ca scop organizarea de excursii de o zi pentru elevi, în vederea cunoaşterii judeţului.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat că proiectele selectate vor fi finanţate anul acesta cu suma totală de 30.000 de lei, iar la excursii pot participa elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani atât din mediul urban, cât şi rural.

Fiecare grupă, formată din minimum 20 de copii, va putea primi, pe bază de proiect, între 500 şi 1500 de lei în funcție de numărul participanţilor şi activitățile planificate.

Data limită pentru depunerea aplicaţiilor este 27 septembrie a.c, la sediul Fundaţiei Comunitare Covasna din Sfântu Gheorghe.

Bereczki Kinga a precizat că programul “Mai mult decât un loc de hartă”, lansat în urmă cu aproape cinci ani, a pornit de la realitatea că mulţi copii nu cunosc judeţul în care trăiesc, pentru că majoritatea călătoriilor făcute cu părinţii sau cu profesorii au alte destinaţii. O altă realitate este că familiile cu venituri reduse nu îşi permit să finanţeze excursiile copiilor.

De la lansarea programului şi până în prezent, peste 5000 de copii din judeţul Covasna au beneficiat de excursii gratuite, banii primiţi din partea fundaţiei acoperind cheltuielile de drum, precum şi hrana copiilor.

Mara Deleanu