În Brașov polițiștii au aplicat 6 amenzi unor brașoveni care fumau în parc, în zona de joacă a copiilor.

Dacă sunteți într-un parc din Brașov și vreți să vă aprindeți o țigară, trebuie să vă uitați atenți în ce zonă a parcului vă situați. Dacă sunteți în interiorul locului de joacă pentru copii sau chiar în imediata apropiere a acestuia, riscați amenzi usturătoare.

Polițiștii locali au aplicat 6 amenzi a câte 100 de lei unor persoane care au fost surprinse cu ţigara aprinsă în parc sau în locurilor de joacă. Avertizările care interzic fumatul în parcurile publice și în locurile de joacă din Brașov au început să apară, iar fumătorii sunt avertizați că nu au voie să-și aprindă țigara în locuri în care se află și alte persoane, mai ales copii.

Fumatul în locurile publice a fost interzis începând de anul trecut iar Legea nr. 15/2016 precizează faptul că se interzice complet fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun și locurile de joacă pentru copii. Amenzile pentru cei care încalcă prevederile legii sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Vali Blajovan