Primăria Timişoara a calculat pagubele produse de furtuna de duminică. Doar la Direcţia de Mediu, valoarea pagubelor este de peste 4,3 milioane de lei.

Au fost afectaţi peste 3.500 de arbori, care au fost rupţi sau smulşi din rădăcină, fiind necesară intervenţia pentru defrişarea arborilor cărora li s-a rupt trunchiul. Valoarea pentru înlocuirea arborilor este de aproximativ 3.500.000 lei, inclusiv TVA.

La Grădina Zoologică, a fost afectată funcţionarea activităţii, pagubele materiale fiind însemnate. Au fost afectate gardurile şi sistemul electric de la habitatetele animalelor, locul de joacă situat la intrarea în parc, acoperişurile habitatelor, gardul împrejmuitor al Grădinii Zoologice, sistemul de alimentare cu energie electric, pagubele fiind estimate la 810.000 lei, inclusiv TVA.

Au mai fost afectate şi acoperişurile la: Piaţa de Gros, Piaţa Iosefin, Piaţa Badea Cârţan.

Valoarea totală a pagubelor, estimată de Direcţia de Mediu, se ridică la 4.310.000 lei, inclusiv TVA.

Primăria Timişoara a făcut şi o listă cu unităţile de învăţământ afectate de furtună, spitale sau instituţii. Este vorba despre 17 unităţi de învăţământ, trei spitale, sediul Filarmonicii şi sediul Primăriei. Astfel au fost afectate acoperişurile de la Liceul de Arte Plastice, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul Dositei Obradovici (aici au căzut copaci şi nu este curent electric), Liceul Auto, Şcoala Generală 27, Şcoala Generală nr. 26, Şcoala 28, Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Bănăţean, Grădiniţa PP48, Grădiniţa Lenau de pe strada Ghirlandei, Liceul Teoretic Lenau-Nemoianu, Liceul Henri Coandă, Liceul Emanoil Ungureanu, Grădiniţa PP3 (Şcoala Generală 27).

Au suferit distrugeri la acoperiş Spitalul Victor Babeş, Spitalul Municipal – Ginecologie, -Spitalul Municipal – Oftalmologie, Filarmonica Banatul şi Primăria Municipiului Timişoara.

Municipalitatea urmează să stabilească valoarea pagubelor şi pentru aceste clădiri.