Lucrarea, în valoare de peste 31.000 de euro, a implicat montarea de instalații de ultimă generație, de protecție a bazinului și de filtrare a apei. Banii au fost strânși și donați de fundația AFAS din Olanda. Directorul administrativ al fundației, Adrian Călugăr:

”Este o sticlă de 12 mm, securizată, un perete-cortină de exterior special. Apoi, partea de ventilație la care mai avem ultimele retușuri, și partea tehnică de la subsol, unde de asemenea sunt echipamente de ultimă generație. Putem verifica de o aplicație de pe telefon concentrația clorului sau a PH-ului. Filtrele nu mai sunt cu nisip ci cu sticlă activă și cu un ionizator care dezinfectează apa. Nu se mai pune clor ci se pune sare în apă și există un aparat care extrage clorul din sare și, cam cât e lacrima de sărată așa va fi și apa în bazin.”

Președintele Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupșa a atenționat asupra subfinanțării de către stat a ONG-urilor.

În acest an, fundația a pierdut finanțări lunare de 42.000 de lei, de la instituții județene. Ca urmare, au plecat 20 de angajați, personal de înaltă calificare:

”La începutul anului, justificând prin niște schimbări legislative, nu s-a mai generat acea susținere corectă financiar, care era partea externalizării unor servicii, făcute în baza unor convenții cu statul. Întreaga finanțare pentru activitatea de specialitate, pentru salarizarea specialiștilor – psihologi, psihopedagogi, chinetoterapeuți – în valoare de 42.000 de lei lunar.”

Pe lângă bazinul de hidroterapie, în acest an la Fundația Alpha Transilvană s-au mai pus la punct scările de la intrarea în clădirea fundației, precum și o sală nouă, de stimulare-relaxare pentru copii.

În cursul acestui se va mai monta un lift, o platformă de urcare pentru cărucioare, în valoare de 20.000 de euro.

Valeriu Russu