Dacă în Centrul Brașovului există 5 toalete publice, în parcurile din cartiere nu există nici măcar una!
Dacă sunteți în vizită prin Brașov și aveți nevoie de o toaletă publică trebuie să știți că le găsiți în Piaţa Sfatului, pe Aleea de sub Tîmpa, la Piaţa Star, în Parcul Titulescu şi în Livada Poştei. Dacă însă sunteți prin parcurile din Brașov și aveți nevoie la toaletă, atunci aveți ghinion pentru că cel puțin deocamdată, acestea nu există.
Bine-nțeles, brașovenii s-au plâns de acest aspect Municipalității care în sfârșit se pare că va rezolva problema. Astfel, la ultima licitație organizată de Primărie, s-a prezentat o firmă care se pare că întrunește condițiile stabilite în contractul de închiriere ce are o valoare de peste 83.000 de lei.
Firma ar urma să instaleze 20 de toalete ecologice în parcurile din cartierele brașovene, însă conform caietului de sarcini va trebui să se ocupe și de igienizarea și golirea lor, astfel ca toaletele să nu devină focare de infecție. Toaletele vor trebui să aibă inclusiv hârtie igienică, să fie dotate cu substanțe parfumate, biodegradabile, iar pe timp de iarnă să fie tratate cu soluții anti-îngheț.
Cât despre cei care vor utiliza aceste toalete ecologice, trebuie să știe că vandalizarea sau murdărirea lor va fi aspru sancționată de oamenii legii.

Vali Blajovan