Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad face apel la populaţie ca să nu sune la numărul unic de urgenţă 112 în mod nejusificat.

Reprezentanții ISU spun că sunt cetățeni care sună pentru a cere informaţii despre diverse numere de telefon sau pentru a cere ca pompierii să măture strada de ţigle sparte pe motiv că maşinile care trec pe acolo pot face pană.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, precizează că ISU Arad roagă populația să apeleze Serviciul Unic 112 doar în situații de urgență reale, când este pusă în pericol viața, integritatea locuinței sau alte situații de urgență dar pentru care intervenția presupune un grad ridicat de risc. “Nu este o situație de urgență faptul că de pe o casă au căzut țigle și face pană mașina, ISU, Poliția și celelate forțe nu sunt serviciu de informare privind numărul la Enel sau alte instituții. Nu abuzați de serviciul unic 112. Subunitățile fac eforturi deosebite pentru înlăturarea urmărilor furtunii, iar dirijarea forțelor către o situație care nu reprezintă o urgență reală îngreunează atât efortul salvatorilor cât și pun în pericol alte persoane aflate într-o situație de urgență reală”.

Salvatorii arădeni au avut peste 100 de intervenţii în ultimele ore, pe care le-au îndeplinit cu bine, fiind felicitaţi chiar de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunile.