Doar câţiva kilometri îl mai despart pe bibliotecarul Avram Iancu de atingerea obiectivului său – acela de a parcurge Dunărea înot, de la izvoare – în Germania până la vărsare, în Delta Dunării.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a ajuns joi la Tulcea, unde a fost aşteptat de autorităţi locale dar şi de numeroşi localnici. Astăzi, cursa înotătorului se încheie, la Sulina, unde este așteptat să ajungă în jurul amiezii.

Barajele de pe cursul Dunării, dar şi apa rece a fluviului, au fost doar câteva dintre problemele cu care s-a confruntat înotătorul român.

„Încerc să înot întregul fluviu fără costum de protecție, iar hipotermia este un dușman de temut. În Germania și Austria am avut de furcă foarte mult cu acest inamic. Apoi cele 65 de baraje, 50 în Germania, 12 în Austria, unul în Slovacia și două în România sunt din nou obstacole și la propriu și la figurat, practic am înotat peste 400 de kilometri în lac de acumulare“, povestește Avram Iancu.

Cursa bibliotecarului Avram Iancu din Petroşani, a început pe 20 iunie, în Germania, din locul de unde izvoreşte Dunărea.