Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

La intrarea în sediul DNA, Sorin Grindeanu a precizat că a fost chemat în calitate de martor, fără a preciza despre ce dosar este vorba.

Actualizare:

La ieșirea de la DNA, fostul premier a declarat că are calitatea de martor și nu poate da detalii despre dosarul în care a fost chemat. Întrebat dacă a fost surprins de citarea la DNA, Grindeanu a răspuns: „Nu cred că trebuie să surprindă pe niciun om de bună-credință în momentul în care este chemat ca martor să spună ceea ce știe și să spună adevărul. Am spus și ceea ce știam eu”.

Cu privire la dosarul în care procurorii anticorupție investighează posibile retrocedări ilegale de imobile din centrul orașului Timișoara, fiind vehiculată și o eventuală audiere a sa în acel caz, Grindeanu a afirmat că este foarte binevenită ancheta, părând „foarte ciudată această acaparare a centrului Timișoarei de către câteva clanuri”.

„Este foarte binevenită, pentru că în acest moment în Timișoara, și nu doar în acest moment, de foarte mulți ani, eu nu caut vinovați și nici nu vreau să fiu înțeles în acest fel. Există totuși un număr imens de imobile care au intrat în anii de după Revoluție pe mâna câtorva familii, în general în zona centrală a orașului în care trăiesc. (…) Pare foarte ciudată această acaparare a centrului Timișoarei de către câteva clanuri”, a spus Sorin Grindeanu.