Un bărbat din județul Neamț a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași pentru acte de terorism. Bărbatul e suspectat că a pus la cale atacuri cu bombă vizând trupele speciale ale Ministerului de Interne.

El se afla sub control judiciar şi a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un bărbat.

Cristian Bîrzu a fost condamnat în februarie 2015 de către Tribunalul Neamţ la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce, în februarie 2013, a înjunghiat în gât un bărbat de 42 de ani.

Procurorii spun că în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea într-un penitenciar din Germania, bărbatul a intrat în contact cu mai mulţi deţinuţi de religie musulmană, unii dintre aceştia radicalizaţi.

De asemenea, el făcea parte dintr-o grupare care falsifica documente pentru refugiaţi si îi ajuta pe aceștia să pătrundă în spațiul european.

În urma unor percheziții, 5 persoane au fost aduse la audieri, iar patru au fost aduse în fața Curții de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.