600 de locuitori din Livezeni vor beneficia, în premieră, de anul acesta de sprijin, printr-un proiect european coordonat de Primăria Comunei Livezeni.

Aproape jumătate din beneficiari sunt copii care vor fi ajutați să meargă la școală și vor fi luate măsuri integrate pentru 150 de familii care trăiesc acum sub limita sărăciei.
De asemenea, economia locală va beneficia prin acest proiect de înființarea de întreprinderi și calificarea forței de muncă.

Managerul de proiect, Ciprian Sabău:

Sărăcia este o problemă, încă în anul 2017, a comunităților rurale. Există persoane care trăiesc la limita subzistenței și sunt marginalizate. Proiectul nostru are ca și grup țintă 600 de persoane dintre care 290 de copii. 300 de persoane o să dobândească o calificare în meserii care sunt căutate în județul nostru. O să încurajăm, prin acordarea de subvenții, înființarea a 40 de afaceri în care să fie angajați oameni din comunitate care să susțină economia locală. Se va înființa și un centru comunitar în care vor fi oferite servicii sociale, medicale.”

Proiectul ”Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” are o valoare de 19 milioane de lei, din care 2% este contribuția primăriei. El se va întinde pe parcursul următorilor 3 ani.

Cristina Bulbescu

Împarte cu prietenii tăi: