Campania națională împotriva consumului de canabis este derulată de Agenția Națională Antidrog.

Campania, intitulată „#POTALTFEL“ își propune creşterea nivelului de informare, sensibilizare și conștientizare a elevilor și tinerilor asupra efectelor consumului de canabis.

Peste 42.000 de elevi de liceu și studenți cu vârsta între 15 și 24 de ani, peste 9.000 de tineri din segmentul de vârstă 15-24 de ani și peste 1.600 de cadre didactice vor fi informate pe tematica consumului de canabis, spune Anda Samson, psiholog la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov.

Statisticile arată că vârsta de debut a consumatorilor de droguri a scăzut alarmant iar canabisul este primul drog pe care tinerii îl încearcă, înainte de a trece la substanțe mult mai puternice.
Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov sunt sprijiniți în acțiunile lor de jandarmi, spune col.Valentin Mirea de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov.

Campania națională împotriva consumului de cannabis intitulată „#POTALTFEL“ se va derula până pe 31 iulie 2018, și va beneficia de tot sprijinul autorităților, arată prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Datele Agenției Naționale Antidrog arată că dintre persoanele care au consumat cel puțin o dată în viață canabis, 9,1% au luat cel puțin o dată și cocaină, 6,2% au consumat cel puțin o dată și ecstasy, iar 3,1% au luat cel puțin o dată și heroină.

Vali Blajovan