În judeţul Hunedoara se desfăşoară astăzi „Serbările Naţionale – Ţebea 2017”, închinate memoriei lui Avram Iancu, de la moartea căruia au trecut 145 de ani. Ceremonialul militar şi religios va avea loc la Complexul Istoric din localitatea Ţebea, comuna Baia de Criş, la eveniment fiind aşteptaţi reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari şi lideri ai partidelor politice.

Sebările naţionale de la Ţebea, la care sunt aşteptaţi să participe mii de oameni, vor debuta de cu un ceremonial religios la biserica din localitate, unde se află şi Complexul istoric şi mormântul lui Avram Iancu. Slujba va fi urmată de evocarea istorică a evenimentului şi de ceremonia depunerii de coroane, urmată de defilarea Gărzii de Onoare. Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară.

În vederea bunei desfăşurări a manifestării, prefectura judeţului Hunedoara interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice în spaţiul consacrat evenimentului. În timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, scandările afectând caracterul comemorativ al manifestării.

De asemenea, traficul rutier se va închide pe DN 76 la intrarea în Ţebea pentru scurte intervale de timp, pentru a permite formarea gărzii de onoare. Situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare, iar pe perioada restricţiei de circulaţie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervenţiilor de urgenţă. RRA