32.000 de oieri s-au înscris în programul de valorificare a lânii, lansat de guvern, a anunţat, la Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa, liderul PSD, Liviu Dragnea. După ce a vizitat o fermă care exportă lână în India, Liviu Dragnea a precizat că programul care prevede stabilirea unei scheme de minimis pentru lană aduce venituri la bugetul de stat şi este un ajutor pentru crescătorii de ovine, în acelaşi timp.
Liviu Dragnea: Vorbim de un program complex de colectare şi de valorificare. Lâna poate fi folosită în foarte multe domenii, şi va fi folosită, a început dej să fie folosită, s-a stabilit o schemă de minimis pentru lână, cu un leu pentru fiecare kg de lână vândut în plus faţă de ceea ce încasează. Vor fi reavizate acele centre de colectare, în primă fază, ulterior – centrele de valorificare, şi vorbim de o resursă naturală care creează venituri venituri pentru ciobani, care creează locuri de muncă şi care creează şi venituri la bugetul de stat şi care creează, în continuare, bogăţie pentru România.
La rândul său, ministrul agriculturii, Petre Daea, a precizat că subvenţia acordată prin acest program este un ajutor important pentru crescătorii de ovine, care acoperă manopera pentru tunsul oilor.