Ministrul Mircea Dobre s-a întâlnit cu factorii interesați din turismul brașovean.
Noua lege a turismului a intrat în dezbatere publică după ce proiectul a fost publicat pe site-ul ministerului iar ministrul Mircea Dobre a pornit seria întâlnirilor cu reprezentanții din zonele turistice ale țării. La Brașov, ministrul Mircea Dobre s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor și patronatelor din turism cărora le-a explicat noutățile pe care le aduce noul act normativ.
Potrivit proiectului de lege, de autorizarea şi clasificarea unităţilor de turism se vor ocupa autorităţile locale, iar operatorii din turism vor trebui să implementeze un Sistem Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism. Cât despre descentralizarea serviciilor de autorizare şi clasificare a unităţilor de cazare din România, ministrul Mircea Dobre a arătat că aceste servicii vor fi efectuate în paralel cu Ministerul Turismului.
Ministrul turismului, Mircea Dobre a mai arătat că una din principalele prevederi ale noii legi este reducerea evaziunii fiscale în turism prin implementarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism.

Vali Blajovan